Σχέδιο επιδότησης της εργοδότησης Ανέργων στη Ξενοδοχειακή, Επισιτιστική και εν γένει Τουριστική Βιομηχανία

Το Σχέδιο αφορά την παροχή κινήτρων για πρόσληψη ατόμων που ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Γραφεία της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στις 19 Απριλίου 2013 (με εξαίρεση τα άτομα πουπροσλήφθηκαν μεταξύ 1ης και 18ης Απριλίου 2013, τα οποία πρέπει να ήταν εγγεγραμμένα άνεργα μέχρι την ημερομηνία πρόσληψης τους). Δεν περιλαμβάνονται πρόσωπα που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής της εργοδότησής τους στα ξενοδοχεία και υπάρχει υποχρέωση του εργοδότη για επαναπρόσληψη. Το Σχέδιο αποσκοπεί στην ανάληψη εργασίας από τα πιο πάνω άτομα με τη μορφήπλήρους απασχόλησης.

Ποιούς Αφορά: Εργοδότες που προέρχονται από την Ξενοδοχειακή, Επισιτιστική και εν γένει Τουριστική Βιομηχανία που μεταξύ άλλων:

  1. Δεν έτυχαν επιχορήγησης στο παρελθόν για εργοδότηση του ατόμου που προτίθενται να εργοδοτήσουν.
  2. Προσλαμβάνουν άνεργα άτομα που είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας ή πολίτες οποιουδήποτε άλλου Κράτους Μέλους του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου ή όσοι έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους πιο πάνω.
  3. Η πρόσληψη του ανέργου πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί μετά την 1η Απριλίου 2013 και μέχρι την ημερομηνία λήξης της πρόσκλησης.

Σημείωση: Προσλήψεις που πραγματοποιήθηκαν από την 1η Απριλίου μέχρι την 19η Απριλίου 2013, ο υπολογισμός της περιόδου των 7 ή 12 μηνών ανάλογα, θα υπολογίζεται η 19η Απριλίου.

Ύψος και ποσό Χρηματοδότησης:

  • 40% του μισθολογικού κόστους του εργαζομένου, για 8 µήνες απασχόλησης και εφόσον ο εργοδοτούμενος εργοδοτηθεί τουλάχιστον (12) δώδεκα μήνες, ή
  • 30% του μισθολογικού κόστους του εργαζομένου, για 5 µήνες απασχόλησης και εφόσον ο εργοδοτούμενος εργοδοτηθεί τουλάχιστον (7) επτά μήνες.

Δεν καλύπτονται από το Σχέδιο οι ακόλουθοι:

  1. Επιχειρήσεις/εργοδότες, που θα εργοδοτήσουν άτομα τα οποία είναι κύριοι μέτοχοι τους.
  2. Αυτοεργοδοτούμενοι (ως εργοδοτούμενοι/εργαζόμενοι).
  3. Επιχειρήσεις/εργοδότες, που θα εργοδοτήσουν άτομα που είναι σύζυγοι ή συνδέονται με πρώτου ή δεύτερου βαθμού συγγένεια εξ αίματος ή εξ αγχιστείας με τον εργοδότη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΜΑΣ ΔΕΛΤΙΟ

* υποχρεωτικά πεδία

Η Eurosuccess Consulting θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή την φόρμα για να επικοινωνήσει μαζί σας για σκοπούς ενημέρωσης.

Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη ανά πάσα στιγμή κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής στο τέλος οποιουδήποτε email λαμβάνετε από εμάς ή επικοινωνώντας μαζί μας στο info@eurosc.eu. Θα χειριστούμε τα στοιχεία σας με σεβασμό. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πρακτικές απορρήτου μας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας. Κάνοντας κλικ παρακάτω, συμφωνείτε ότι ενδέχεται να επεξεργαστούμε τις πληροφορίες σας σύμφωνα με αυτούς τους όρους.

Ενδιαφέρεστε για κάποιο σχέδιο;