Δημόσιος Τομέας

Διαχείριση (Management) και Διάχυση (Dissemination) του Ευρωπαϊκού έργου “Ουράνιο Τόξο” το οποίο υποβλήθηκε και υλοποιήθηκε από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο του Δήμου Λευκωσίας.

Σκοπός του Προγράμματος ήταν η φιλοξενία παιδιών ηλικίας 5 μέχρι 12 ετών που κατοικούν εντός των Δημοτικών ορίων Λευκωσίας τα οποία προέρχονταν από διάφορες εθνικότητες (Κύπριοι και μη). Προτεραιότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα είχαν τα παιδιά από οικογένειες χαμηλών κοινωνικοοικονομικών στρωμάτων με επιπρόσθετη προτεραιότητα σε παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών και σε οικογένειες με περισσότερα από 3 παιδιά.

Στόχος του προγράμματος ήταν η εν μέρη κάλυψη των ελλιπή δομών φροντίδας παιδιών, κυρίως κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών, παρέχοντας δημιουργικές δραστηριότητες και υπηρεσίες φροντίδας στα παιδιά. Οι υπηρεσίες αυτές έμμεσα κάλυψαν και τις ανάγκες των γυναικών, οι οποίες επιβαρύνονταν με τη φροντίδα των παιδιών και εργάζονταν ή επιθυμούσαν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Επιπλέον, βασικός στόχος του προγράμματος ήταν η δημιουργία ίσων ευκαιριών σε μη προνομιούχα παιδιά παρέχοντάς τους εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, στις οποίες δεν θα είχαν πρόσβαση διαφορετικά. Ανάμεσα σε άλλα, τους προσφέρθηκε στήριξη στα σχολικά μαθήματα από δάσκαλο, γυμναστική – χορός, μαθήματα θεάτρου, τεχνοθεραπεία καθώς και εκπαιδευτικές εκδρομές και διαλέξεις με θέματα ισότητας, πολυπολιτισμικότητας, Κυπριακών ηθών και εθίμων κλπ.

Το Πρόγραμμα Ουράνιο Τόξο λειτούργησε για 11 μήνες, από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι και τον Αύγουστο του 2010. Αποτέλεσε πρωτοβουλία του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας, με τη στήριξη και χορηγία της Ισλανδίας, του Λίχτενσταϊν και της Νορβηγίας μέσω του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ), του Νορβηγικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΜΑΣ ΔΕΛΤΙΟ

* υποχρεωτικά πεδία

Η Eurosuccess Consulting θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή την φόρμα για να επικοινωνήσει μαζί σας για σκοπούς ενημέρωσης.

Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη ανά πάσα στιγμή κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής στο τέλος οποιουδήποτε email λαμβάνετε από εμάς ή επικοινωνώντας μαζί μας στο info@eurosc.eu. Θα χειριστούμε τα στοιχεία σας με σεβασμό. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πρακτικές απορρήτου μας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας. Κάνοντας κλικ παρακάτω, συμφωνείτε ότι ενδέχεται να επεξεργαστούμε τις πληροφορίες σας σύμφωνα με αυτούς τους όρους.