Eνημερωτικο Δελτιο

Σχολική Εκπαίδευση

To πρόγραμμα STEM is inspiring Future Careers εμπίπτει στα Ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+ και στοχεύει να αναπτύξει τις διδακτικές ικανότητες των εκπαιδευτικών στα μαθήματα STEM (Μαθηματικά, Επιστήμη, Οικονομία, Πληροφορική) μέσα από ανταλλαγές διδακτικών πρακτικών και εμπειριών μεταξύ των εκπαιδευτικών των χωρών που συμμετέχουν στο έργο. Επιπλέον, το έργο στοχεύει στην αξιολόγηση της απόδοσης των μαθητών στα μαθηματικά, την επιστήμη και τον χρηματοοικονομικό γραμματισμό και την αποδόσηση στην κατανόηση και επίλυση προβλημάτων. 

Το έργο INSIDE στοχεύει στην καλλιέργεια και ενδυνάμωση των δεξιοτήτων STEM* [Science, Technology, Engineering and Mathematics]  των μαθητών με οπτική αναπηρία, και των δασκάλων τους, τόσο στις χώρες που παίρνουν μέρος στη Σύμπραξη αλλά και στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, μέσω της ανάπτυξης και δημιουργίας των απαραίτητων πνευματικών και απτών παραδοτέων που ευνοούν τις ευκαιρίες για συμμετοχή, την κοινωνική ένταξη και την αλληλεπίδραση με τους συμμαθητές, με σκοπό να τους παρακινήσουν να δημιουργήσουν και να συμμετέχουν σε προσαρμοσμένα STEM εκπαιδευτικά προγράμματα μαθητές με οπτική αναπηρία και να βελτιώσουν τις τεχνολογικές και ψηφιακές τους δεξιότητες, αλλά και την κριτική τους σκέψη και την δημιουργικότητα.

Ο οργανισμός Eurosuccess Consulting συντονίζει το Ευρωπαϊκό έργο DIGIPRO – DigitalToolsforDigitalChallenges, το οποίο ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών στα παιδιά, η οποία συχνά τα εκθέτει σε διαδικτυακό εκφοβισμό (cyberbullying) και ρητορική μίσους (hate-speech). Στόχος του έργου είναι να συμβάλει στην αντιμετώπιση τέτοιων τοξικών φαινομένων χρησιμοποιώντας ψηφιακά εργαλεία, ακούγοντας την άποψη των παιδιών, προωθώντας τη συν-εκπαίδευση και δημιουργώντας μια συμμαχία μεταξύ σχολείων, οικογενειών και άλλων ενδιαφερομένων.

Το E+ Sport έργο kINesis επικεντρώνεται στην κοινωνική ένταξη μαθητών από ευπαθείς ομάδες της κοινότητας μέσω του αθλητισμού. Συγκεκριμένα, το έργο στοχεύει στην κοινοτική συνεργασία μεταξύ σχολείων και οργανισμών, καθώς και στη συμμετοχή άμεσα εμπλεκόμενων οργανισμών (τοπικές αρχές, ΜΚΟ και αθλητικοί σύλλογοι). Ο γενικός στόχος του έργου kINesis είναι να εκπαιδεύσει καθηγητές φυσικής αγωγής που δεν έχουν λάβει καμία εκπαίδευση στον τομέα διαχείρισης παιδιών από ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάπτυξη των γνωστικών ικανοτήτων και των αποτελεσματικών δεξιοτήτων μάθησης των παιδιών. Παράλληλα στοχεύει στην ενίσχυση του πνευματικού τους δυναμικού και στη μεγιστοποίηση του γνωστικού τους δυναμικού, αναπτύσσοντας, δοκιμάζοντας και εφαρμόζοντας ένα ολοκληρωμένο μοντέλο υποστήριξης της γνωστικής ανάπτυξης για παιδιά σχολικής ηλικίας (6-14 ετών) με την ενεργό συμμετοχή σχολείων, παιδαγωγικού προσωπικού / εμπειρογνωμόνων και εταίρων του έργου στις συμμετέχουσες χώρες. Τα προτεινόμενα αποτελέσματα θα βοηθήσουν επίσης τους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες να εκπληρώσουν τις εκπαιδευτικές τους υποχρεώσεις, χωρίς να εγκαταλείψουν το εκπαιδευτικό σύστημα, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει στον κοινωνικό τους αποκλεισμό.

Το έργο guidEU είναι η απάντηση στην πρόκληση των προτεραιοτήτων του Europe 2020 στον τομέα της εκπαίδευσης και της κατάρτισης, στον τομέα των νέων και της πρόωρης εγκατάλειψης τους από το σχολείο στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης, στον τομέα της ελεύθερης διακίνησης ανάμεσα στα σύνορα από τους εργαζόμενους και στον τομέα της ένταξης στην αγορά εργασίας.

Το De-Schooling In School: Re-shaping school practices to bring motivation, grit and choice in disadvantaged youth learning, είναι ένα έργο Βασικής Δράσης 2 του προγράμματος Erasmus + με κύριο στόχο την απομάκρυνση από παραδοσιακές μεθόδους διδασκαλίας, και η προσπάθεια υιοθέτησης νέων και καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας και πρακτικών που μπορούν να δώσουν κίνητρο και επιλογή στους μαθητές. Αυτές οι καινοτόμες πρακτικές διδασκαλίας θα σχετίζονται με την αγορά εργασίας και θα αναπτύσσονται μετά από συγκεκριμένη έρευνα. Θα εξοπλίσουν τους μαθητές με δεξιότητες του 21ου αιώνα, όπως επιχειρηματικές δεξιότητες, για να είναι ικανοί όταν εισέλθουν στην αγορά εργασίας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΜΑΣ ΔΕΛΤΙΟ

* υποχρεωτικά πεδία

Η Eurosuccess Consulting Ltd θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή την φόρμα για να επικοινωνήσει μαζί σας για σκοπούς ενημέρωσης.

Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη ανά πάσα στιγμή κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής στο τέλος οποιουδήποτε email λαμβάνετε από εμάς ή επικοινωνώντας μαζί μας στο [email protected] Θα χειριστούμε τα στοιχεία σας με σεβασμό. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πρακτικές απορρήτου μας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας. Κάνοντας κλικ παρακάτω, συμφωνείτε ότι ενδέχεται να επεξεργαστούμε τις πληροφορίες σας σύμφωνα με αυτούς τους όρους.