Eνημερωτικο Δελτιο

Ανάπτυξη και Εκπαίδευση Ευάλωτων Ομάδων

Το Erasmus+ έργο Cultural Crossroads στοχεύει στην πρόληψη και την καταπολέμηση της ξενοφοβίας και του μίσους κατά των μεταναστών, μέσω δραστηριοτήτων που βελτιώνουν την κατανόηση μεταξύ των κοινοτήτων, συμπεριλαμβανομένων διαθρησκειακών και διαπολιτισμικών δραστηριοτήτων, οι οποίες εστιάζουν: i) στην ανάπτυξη των ικανοτήτων εκπαιδευτικών και επαγγελματιών, και ii) στην οικοδόμηση σχέσεων εντός των κοινοτήτων.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

Το έργο Stand by Me - Social-Ecological approaches for care-leavers inclusion through participatory policymaking, έχει σκοπό να φέρει τις ομάδες – στόχους κοντά, έτσι ώστε να συμμετάσχουν συλλογικά σε διαδικασίες λήψης αποφάσεων καθώς και στον σχεδιασμό ενός πρωτοκόλλου δράσης, για την βελτίωση της αποχώρησης νεαρών που ανήκουν σε προβληματικές οικογένειες ή έχουν προβλήματα ένταξης στην κοινωνία και τώρα ζουν σε εναλλακτικούς χώρους φροντίδας.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το έργο E/I-motion στοχεύει στην ανάπτυξη, εργαλείων και μεθοδολογιών υποστήριξης (i) της κοινότητας, προκειμένου να προετοιμαστούν οι εμπειρογνώμονες και οι φορείς τους για την επανένταξη πρώην παραβατών και (ii) νεαρών παραβατών (νυν κρατουμένων), έτσι ώστε να είναι αναπτύξουν τις απαιτούμενες ικανότητες όσο αφορά την επιτυχή ένταξη τους στην κοινωνία και την αγορά εργασίας μετά την αποφυλάκιση τους.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η κατάρτιση μειονεκτούσων ομάδων, δηλ. περιθωριοποιημένων ατόμων, ενηλίκων με χαμηλά προσόντα, πρώην κρατουμένους, των οποίων οι δεξιότητες δεν έχουν ποτέ πιστοποιηθεί λόγω έλλειψης κατάρτισης γίνεται σταδιακά σημαντική. Αυτές οι ομάδες-στόχοι παρουσιάζουν δυσκολίες στην παρακολούθηση «τυποποιημένων» μαθημάτων κατάρτισης λόγω του τρόπου ζωής που έχουν επιλέξει κυρίως.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το έργο CHANGING YOUTHstories έχει ως στόχο να προωθήσει την προσωπική ανάπτυξη, την ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης και τη διευκόλυνση της επαγγελματικής ένταξης των νέων που ανήκουν στις ομάδες κινδύνου, με το σχεδιασμό και την πιλοτική εφαρμογή ενός πλαισίου που βασίζεται στη διάγνωση μέσω συγκεκριμένων υποθέσεων και πολυτροπικών παρεμβάσεων που προωθούν την ενδυνάμωση, τη συμμετοχή και η ενεργός συμμετοχή των εν λόγω νέων.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το έργο ATHLISI στοχεύει στην ανάπτυξη των επαγγελματικών δεξιοτήτων των προπονητών και των μελών αθλητικών συλλόγων στο θέμα της προώθησης του κοινωνικού ρόλου των αθλητικών συλλόγων και της προώθησης της κοινωνικής ένταξης μέσω των αθλημάτων.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το έργο του Erasmus + MPATH – Exploring Pathways Toward Employment αποσκοπεί στη δημιουργία ενός πρότυπου καθοδήγησης, βοηθώντας τις ομάδες-στόχους (εργαζόμενοι με χαμηλή ειδίκευση, μακροχρόνια άνεργοι, αυτοί που ψάχνουν την πρώτη τους δουλειά, αυτούς που εγκαταλείπουν πρόωρα το σχολείο) να εισέλθουν στην αγορά εργασίας αλλά και να διατηρήσουν μια θέση σε αυτή.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το ευρωπαϊκό έργο SKILLS FOR FREEDOM – Artistic paths to develop the professional skills of prisoners εγκρίθηκε κάτω από το πρόγραμμα ERASMUS + και στοχεύει στην ομαλή επανένταξη των φυλακισμένων στην κοινωνία, και ειδικότερα στην αγορά εργασίας, με τη στήριξη των τεχνών και του θεάτρου ως ισχυρά μέσα για την επίτευξη των στόχων αυτών.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το έργο BREAKING THE CIRCLE - European peer to peer actions to raise the awareness of children, youngsters and professionals on rights in children and juvenile justice, εγκρίθηκε κάτω από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “JUSTICE” και στοχεύει στην ενημέρωση ενός νομικού πλαισίου για να εγγυηθεί μια αποτελεσματική πρόσβαση των παιδιών σε μια επαρκής νομική διαχείριση, έτσι ώστε να γνωρίζουν τα δικαιώματά τους.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο στόχος του έργου Innovative Learning Approaches in Staff Training and Young Offenders' Employability Support - ILA Employability, είναι να υποστηρίξει την κοινωνική ένταξη και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των νέων, μέσω της ανάπτυξης ενός εκπαιδευτικού και αναπτυξιακού μοντέλου, το οποίο θα είναι εφρμόσιμο σε ομάδες ατόμων οι οποίες θεωρούνται υψηλού κινδύνου, συμπεριλαμβανομένων των νεαρών παραβατών.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το έργο "EUGANGS – New skills and competences to address skills gaps and mismatch within the sectors working with Gang and Youth Crime across Europe" έχει ως σκοπό να κατηγοριοποιήσει τις δεξιότητες και τυχόν ελλείψεις, ούτως ώστε να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης προς τους εργαζομένους οι οποίοι ασχολούνται με τις συμμορίες και τα διάφορα εγκλήματα/αρνητικές καταστάσεις που παρατηρούνται ως αποτέλεσμα από τη δράση τους.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στόχος μας είναι η βοήθεια των ανήλικων παραβατών στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για την επανένταξη τους. Πιστεύουμε ότι η δια βίου μάθηση και οι βασικές ικανότητες είναι τα καλύτερα εργαλεία που μπορούμε να μοιραστούμε με τους νέους μας στη προσπάθεια τους να γίνουν ολοκληρωμένοι και υπεύθυνοι ενήλικες. 

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΜΑΣ ΔΕΛΤΙΟ

* υποχρεωτικά πεδία

Η Eurosuccess Consulting Ltd θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή την φόρμα για να επικοινωνήσει μαζί σας για σκοπούς ενημέρωσης.

Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη ανά πάσα στιγμή κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής στο τέλος οποιουδήποτε email λαμβάνετε από εμάς ή επικοινωνώντας μαζί μας στο [email protected] Θα χειριστούμε τα στοιχεία σας με σεβασμό. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πρακτικές απορρήτου μας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας. Κάνοντας κλικ παρακάτω, συμφωνείτε ότι ενδέχεται να επεξεργαστούμε τις πληροφορίες σας σύμφωνα με αυτούς τους όρους.