Βελτιώνοντας το Γαστρονομικό Τοπίο της Κύπρου

Βελτιώνοντας το Γαστρονομικό Τοπίο της Κύπρου: Χορηγίες για Εστιατόρια και Καταστήματα Παραδοσιακών Προϊόντων Διατροφής

Η Κύπρος, γνωστή για την πλούσια γαστρονομική της κληρονομιά και τη ζεστή φιλοξενία της, ετοιμάζεται να αναβαθμίσει τη γαστρονομική της σκηνή και την εμπειρία φαγητού και αγοράς τροφίμων μέσω του “Σχεδίου Χορηγιών για Αναβάθμιση Χώρων Εστίασης ή Καταστημάτων Πώλησης Παραδοσιακών Προϊόντων Διατροφής”. Αυτή η πρωτοβουλία καλύπτει καταστήματα που είτε είναι ήδη μέρος είτε επιθυμούν να γίνουν μέρος γαστρονομικών συμφωνιών, όπως το “Taste of Cyprus”.

 

Ο κύριος στόχος αυτού του σχεδίου είναι να βελτιωθεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, να βελτιωθεί η αισθητική των Κέντρων Αναψυχής και των Καταστημάτων, να ενισχυθεί η κυπριακή φιλοξενία, να προωθηθεί η γαστρονομία και ο γαστρονομικός τουρισμός, καθώς επίσης και να ενισχυθεί η σύγχρονη και αποτελεσματική λειτουργία αυτών των καταστημάτων. Οι επιχειρηματίες που διαχειρίζονται αυτούς τους προορισμούς έχουν την ευκαιρία να λάβουν οικονομική ενίσχυση για την υλοποίηση των έργων αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού, μέχρι και €200,000.

 

Το ποσοστό χρηματοδότησης κυμαίνεται ανάλογα με την κατηγορία της περιοχής. Συγκεκριμένα, στις Ορεινές, Ακριτικές & Απομακρυσμένες Περιοχές το ποσοστό ανέρχεται στο 75%, στις περιοχές υπαίθρου είναι 65%, ενώ στις λοιπές γεωγραφικές περιοχές είναι 50%.

 

Οι στόχοι του σχεδίου είναι πολλαπλοί και περιλαμβάνουν τη βελτίωση και αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρονται από αδειούχα Κέντρα Αναψυχής στην κατηγορία Εστιατορίου και Ταβέρνας, συμπεριλαμβανομένων όσων είναι ή επιθυμούν να γίνουν μέρος γαστρονομικών συμφωνιών όπως το “Taste of Cyprus”, καθώς επίσης την αναβάθμιση των υφιστάμενων καταστημάτων πώλησης παραδοσιακών προϊόντων διατροφής. Επίσης, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών μέσω της ψηφιακής αναβάθμισης.

 

Περίοδος υποβολής: μέχρι 08/01/2024 ή μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου προϋπολογισμού

 

➔ Περισσότερες λεπτομέρειες για το σχέδιο μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για να δείτε το infographic πατήστε εδώ.

Ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να αποταθούν για περαιτέρω πληροφορίες  στο τηλέφωνο 22420110 ή στο email: info@eurosc.eu.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΜΑΣ ΔΕΛΤΙΟ

* υποχρεωτικά πεδία

Η Eurosuccess Consulting θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή την φόρμα για να επικοινωνήσει μαζί σας για σκοπούς ενημέρωσης.

Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη ανά πάσα στιγμή κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής στο τέλος οποιουδήποτε email λαμβάνετε από εμάς ή επικοινωνώντας μαζί μας στο info@eurosc.eu. Θα χειριστούμε τα στοιχεία σας με σεβασμό. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πρακτικές απορρήτου μας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας. Κάνοντας κλικ παρακάτω, συμφωνείτε ότι ενδέχεται να επεξεργαστούμε τις πληροφορίες σας σύμφωνα με αυτούς τους όρους.