Μάθε για τις e-πλατφόρμες «E-government»

Μάθε για τις e-πλατφόρμες «E-government»

Στην σύγχρονη εποχή μας που ορίζεται από την ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, η απόκτηση ψηφιακών ικανοτήτων είναι απολύτως αναγκαία για τα άτομα όλων των ηλικιών. Οι νεότερες γενιές ως επί το πλείστο υιοθετούν με γρήγορους ρυθμούς τις αλλαγές που συμβαίνουν, εντούτοις οι ενήλικες που πολλές φορές ίσως να χρειάζονται αυτή τα σημαντικά οφέλη της «ψηφιοποίησης», μένουν εκτός της διαδικασίας μετατροπής. Ως εκ τούτου, οι ενήλικες που δεν είναι σε θέση να υιοθετήσουν την μετατροπή, αντιμετωπίζουν αυξανόμενες προκλήσεις. Μια από αυτές, είναι η περιορισμένη πρόσβαση σε πληροφορίες και υπηρεσίες που προσφέρει το κράτος, καθώς όλο και περισσότερες κρατικές υπηρεσίες «μεταναστεύουν» αποκλειστικά στο διαδίκτυο. Ειδικότερα οι ευάλωτες κοινωνικά ομάδες όπως για παράδειγμα οι ηλικιωμένοι πολλές φορές συναντούν φραγμούς σε διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες ή υπηρεσίας υγείας, απλούστατα επειδή έχουν πλέον μεταφερθεί σε διαδικτυακές πλατφόρμες.

Στόχος του συγχρηματοδοτούμενου, από την ΕΕ, DiGEqual, το οποίο εκπροσωπεί ο οργανισμός μας εκ μέρους της Κύπρου, είναι να δημιουργήσει παιδαγωγικά εργαλεία και δραστηριότητες που θα λαμβάνουν παραδείγματα από την καθημερινότητα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ενήλικα άτομα με χαμηλές ψηφιακές ικανότητες. Με αυτό τον τρόπο, θέλουμε να κατανοήσουμε πως να κάνουμε την e-government πιο προσβάσιμη για τους ενήλικες και να αναπτύξουμε αποτελεσματικές ενότητες για εκπαιδευτικούς ή οργανισμούς που υποστηρίζουν ενήλικες για ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων.

Εάν ανήκεις σε κάποιο εκπαιδευτικό οργανισμό για ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων σε ενήλικες που δραστηριοποιείται στη Κύπρο ή είσαι ενήλικας ο οποίος επιθυμεί να  αναπτύξει τις ψηφιακές του δεξιότητες σε θέματα κρατικών διαδικτυακών πλατφόρμων, με χαρά σε προσκαλούμε να συμμετέχεις στην πιλοτική φάση της εκπαιδευτικής πλατφόρμας του έργου μας την Τετάρτη 24/1/2024 η ώρα 16:00 στα γραφεία της Eurosuccess Consulting. Η συνάντηση θα διαρκέσει μέχρι τις 18:00 και θα ακολουθήσει δεξίωση.

Εν συντομία, πρόκειται για εκπαίδευση πάνω σε μια πλατφόρμα e-μάθησης για τους εκπαιδευτές και τους ενήλικες που θα ήθελαν να εκπαιδευτούν, που θα υποστηρίζει την εκμάθηση ψηφιακών ικανοτήτων σε ενήλικες, σχετικά με θέματα e-government όπως για παράδειγμα είναι η διαδικτυακή πλατφόρμα του ΓΕΣΥ (Γενικό Σύστημα Υγείας).

Αν ενδιαφέρεσαι να λάβεις συμμετοχή, μέχρι και τις 08/01/2024 συμπλήρωσε την πιο κάτω φόρμα και ανάμενε την λήψη του επιβεβαιωτικού email.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικώς στο 22420110 ή μέσω email: info@eurosc.eu

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΜΑΣ ΔΕΛΤΙΟ

* υποχρεωτικά πεδία

Η Eurosuccess Consulting θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή την φόρμα για να επικοινωνήσει μαζί σας για σκοπούς ενημέρωσης.

Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη ανά πάσα στιγμή κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής στο τέλος οποιουδήποτε email λαμβάνετε από εμάς ή επικοινωνώντας μαζί μας στο info@eurosc.eu. Θα χειριστούμε τα στοιχεία σας με σεβασμό. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πρακτικές απορρήτου μας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας. Κάνοντας κλικ παρακάτω, συμφωνείτε ότι ενδέχεται να επεξεργαστούμε τις πληροφορίες σας σύμφωνα με αυτούς τους όρους.