Σχέδιο Χορηγιών για Έργα Αναβάθμισης Ξενοδοχείων και Τουριστικών Καταλυμάτων σε Ύπαιθρο, Ορεινές και Απομακρυσμένες Περιοχές για τον Εκσυγχρονισμό και την Βελτίωση της Ανταγωνιστικότητας του Τουριστικού Προϊόντος

Στόχος του Σχεδίου είναι η αναβάθμιση των ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων σε ύπαιθρο, ορεινά και σε απομακρυσμένες περιοχές, για εκσυγχρονισμό και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος.

Αφορά επιχειρηματίες οι οποίοι διαχειρίζονται ξενοδοχεία ή τουριστικά καταλύματα που βρίσκονται σε Ορεινές, Ακριτικές & Απομακρυσμένες Περιοχές, σε περιοχές υπαίθρου και στα χωριά Κόση, Μαρί και Πόλη Χρυσοχούς που αναφέρονται ως λοιπές γεωγραφικές περιοχές που αντιμετωπίζουν τουριστικά μειονεκτήματα.

Οι ειδικότεροι στόχοι του είναι:

  • ο εμπλουτισμός, εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών τους
  • η δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών οι οποίες αφορούν σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού και την εξυπηρέτηση των διαφοροποιημένων εποχιακών αναγκών και ιδιαιτεροτήτων
  • ο εκσυγχρονισμός υπηρεσιών με ψηφιακή αναβάθμιση

Το ποσοστό χρηματοδότησης θα ανέρχεται στο 75% στις Ορεινές, Ακριτικές & Απομακρυσμένες Περιοχές, στο 65% στις περιοχές υπαίθρου και στο 50% στις λοιπές γεωγραφικές περιοχές, της συνολικής δαπάνης, με ανώτατο όριο χρηματοδότησης τις €200,000 κάτω από την κατηγορία De Minimis. Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον ενίσχυσης από το όριο των €200,000 De Minimis, χωρίς ανώτατο ποσό, με ένταση επιχορήγησης το 20% στις μικρές επιχειρήσεις και το 10% στις μεσαίες επιχειρήσεις.

Ελάχιστο ποσό προτεινόμενης επένδυσης ορίζεται στις €10.000 ανά επιχείρηση Παραδοσιακών Οικοδομών και Τουριστικών Κατασκηνώσεων και στις €30.000 για τις υπόλοιπες κατηγορίες Ξενοδοχείων και Τουριστικών Καταλυμάτων

 

Επιλέξιμες Δαπάνες:

1. Ψηφιακή αναβάθμιση
2. Ανακαίνιση και Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων
3. Δημιουργία νέων υποδομών και υπηρεσιών που αφορούν στον εμπλουτισμό των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών
4. Μετατροπή τουριστικών καταλυμάτων σε ξενοδοχεία
5. Αμοιβές Συμβούλων και Εμπειρογνωμόνων – συμπεριλαμβάνει τις μελέτες για Επιχειρησιακό Σχέδιο (Business Plan)

 Μη Επιλέξιμες Δαπάνες:

1. Η αγορά/ εγκατάσταση μεταχειρισμένου εξοπλισμού
2. Παρεμβάσεις σε μη εγκεκριμένους χώρους με βάση την άδεια οικοδομής
3. Κατασκευή νέων κλινών
4. Σχετικά λειτουργικά έξοδα, λειτουργικές δαπάνες και αναλώσιμα υλικά
5. Τέλη αδειών
6. Αγορά ή ενοικίαση έργων τέχνης, πινάκων ή άλλων πολύτιμων αντικειμένων
7. Ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ)

 

Το Σχέδιο εντάσσεται κάτω από την κατηγορία De Minimis.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΜΑΣ ΔΕΛΤΙΟ

* υποχρεωτικά πεδία

Η Eurosuccess Consulting θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή την φόρμα για να επικοινωνήσει μαζί σας για σκοπούς ενημέρωσης.

Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη ανά πάσα στιγμή κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής στο τέλος οποιουδήποτε email λαμβάνετε από εμάς ή επικοινωνώντας μαζί μας στο info@eurosc.eu. Θα χειριστούμε τα στοιχεία σας με σεβασμό. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πρακτικές απορρήτου μας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας. Κάνοντας κλικ παρακάτω, συμφωνείτε ότι ενδέχεται να επεξεργαστούμε τις πληροφορίες σας σύμφωνα με αυτούς τους όρους.

Ενδιαφέρεστε για κάποιο σχέδιο;