Σχέδιο Στελέχωσης Επιχειρήσεων με Άτομα που ανήκουν στις Ευπαθείς Κοινωνικά Ομάδες του πληθυσμού

Το Σχέδιο αφορά την παροχή κινήτρων για πρόσληψη ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες*, στον Ιδιωτικό Τομέα και στις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Παρέχεται οικονομική βοήθεια ύψους 65% του μεικτού μηνιαίου μισθού του υπαλλήλου για περίοδο 12 μηνών με μέγιστο χορήγημα €13.000 και καταβάλλονται οδοιπορικά προς τους εργοδοτούμενους, για κάθε εργάσιμη ημέρα εργασίας.

* Ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού: Για σκοπούς του παρόντος σχεδίου θεωρούνται τα άνεργα άτομα τα οποία ικανοποιούν μία από τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

 1. Δεν παρακολούθησαν δευτεροβάθμια εκπαίδευση (αποχωρούν πρόωρα από το σχολείο) ή επαγγελματική κατάρτιση (ISCED 3),
 2. Είναι ηλικίας 15-24
 3. Είναι άνω των 50 ετών
 4. Ζουν μόνα έχοντας τη φροντίδα ενός ή περισσοτέρων εξαρτωμένων μελών (μονογονεϊκές οικογένειες)
 5. Είναι μέλη εθνικής μειονότητας της Κύπρου τα οποία χρειάζεται να αναπτύξουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες, την επαγγελματική τους κατάρτιση ή την επαγγελματική τους πείρα έτσι ώστε να βελτιώσουν τις προοπτικές τους να αποκτήσουν πρόσβαση σε σταθερή απασχόληση
 6. Είναι λήπτες δημόσιου βοηθήματος
 7. Είναι άτομα που βρίσκονται ή βρίσκονταν υπό την νομική φροντίδα της Διευθύντριας των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας (ΥΚΕ)
 8. Είναι μέλη οικογενειών με ψυχοκοινωνικά προβλήματα
 9. Είναι αποφυλακισθέντες
 10. Είναι πρώην χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών
 11. Είναι άτομα με αναπηρία
 12. Είναι αναγνωρισμένα θύματα εμπορίας προσώπων
 13. Είναι εγγεγραμμένοι στα γραφεία της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης ως άνεργοι, πάνω από 6 συνεχόμενους μήνες

Προσοχή!!! Η αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί πριν από την εγγραφή του ατόμου στις Κ.Α ως υπάλληλος της εταιρείας

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΜΑΣ ΔΕΛΤΙΟ

* υποχρεωτικά πεδία

Η Eurosuccess Consulting θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή την φόρμα για να επικοινωνήσει μαζί σας για σκοπούς ενημέρωσης.

Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη ανά πάσα στιγμή κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής στο τέλος οποιουδήποτε email λαμβάνετε από εμάς ή επικοινωνώντας μαζί μας στο info@eurosc.eu. Θα χειριστούμε τα στοιχεία σας με σεβασμό. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πρακτικές απορρήτου μας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας. Κάνοντας κλικ παρακάτω, συμφωνείτε ότι ενδέχεται να επεξεργαστούμε τις πληροφορίες σας σύμφωνα με αυτούς τους όρους.

Ενδιαφέρεστε για κάποιο σχέδιο;