Σχέδιο Χορηγιών για Ένταξη στην Απασχόληση με Ευέλικτες Ρυθμίσεις

Σκοπός του Σχεδίου είναι η προσέλκυση στην απασχόληση οικονομικά αδρανών γυναικών, οικονομικά αδρανών ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας, και οικονομικά αδρανών ατόμων που αναζητούν εργασία με ειδικό ωράριο λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, οι οποίοι έχουν δυσκολία να εισέλθουν και να παραμείνουν στην αγορά εργασίας χωρίς βοήθεια και επιθυμούν να εργασθούν βάσει κάποιας ευέλικτης μορφής απασχόλησης, καθώς και ανέργων που παραπέμπονται στο Φορέα Διαχείρισης από τις Δημόσιες Υπηρεσίες Απασχόλησης.

Επιπρόσθετα, το άτομο θα πρέπει να είναι οικονομικά αδρανές1 και να πληροί τουλάχιστον ένα
από τα ακόλουθα κριτήρια:

  1. Είναι γυναίκα, δεν εργάστηκε για 12 από τους τελευταίους 16 μήνες.
  2. Είναι άτομο τουλάχιστον 50 ετών, δεν εργάστηκε για 12 από τους τελευταίους 16 μήνες.
  3. Είναι γονιός που έχει τη φροντίδα παιδιού/ών ηλικίας κάτω των 16 χρονών, και έχει δυσκολία να εισέλθει και να παραμείνει στην αγορά εργασίας χωρίς βοήθεια και επιθυμεί να εργασθεί βάσει κάποιας ευέλικτης μορφής απασχόλησης.
  4. Είναι άτομο που έχει τη φροντίδα εξαρτωμένων παιδιών/ατόμων με ειδικές ανάγκες ή αναπηρία ή χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας που απαιτούν συνεχή φροντίδα, και έχει δυσκολία να εισέλθει και να παραμείνει στην αγορά εργασίας χωρίς βοήθεια και επιθυμεί να εργασθεί βάσει κάποιας ευέλικτης μορφής απασχόλησης.

Θα μπορούν επίσης να συμμετάσχουν στο Σχέδιο άνεργα άτομα, τα οποία παραπέμπονται για το σκοπό αυτό από το Τμήμα Εργασίας, λόγω του ότι έχουν ανάγκη να εργασθούν βάσει κάποιας
ευέλικτης μορφής απασχόλησης.

Στις επιχειρήσεις/οργανισμούς που εντάσσονται στο Σχέδιο, παρέχεται χορηγία η οποία καλύπτει το 65% του εργατικού κόστους του ατόμου που προσλαμβάνεται για περίοδο 12 μηνών. Στο εργατικό κόστος δεν περιλαμβάνονται τυχόν φιλοδωρήματα. Περιλαμβάνονται όμως ο 13ος και 14ος μισθός, αμοιβή για υπερωριακή εργασία, επίδομα βάρδιας και προμήθειες που δίνονται ως αμοιβή και όχι ως φιλοδώρημα.

Προσοχή!!! Η αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί πριν από την εγγραφή του ατόμου στις Κ.Α ως υπάλληλος της εταιρείας

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΜΑΣ ΔΕΛΤΙΟ

* υποχρεωτικά πεδία

Η Eurosuccess Consulting θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή την φόρμα για να επικοινωνήσει μαζί σας για σκοπούς ενημέρωσης.

Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη ανά πάσα στιγμή κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής στο τέλος οποιουδήποτε email λαμβάνετε από εμάς ή επικοινωνώντας μαζί μας στο info@eurosc.eu. Θα χειριστούμε τα στοιχεία σας με σεβασμό. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πρακτικές απορρήτου μας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας. Κάνοντας κλικ παρακάτω, συμφωνείτε ότι ενδέχεται να επεξεργαστούμε τις πληροφορίες σας σύμφωνα με αυτούς τους όρους.

Ενδιαφέρεστε για κάποιο σχέδιο;