Κίνητρα για την εργοδότηση ατόμων με αναπηρία

Το Σχέδιο αφορά την Παροχή Κινήτρων για Πρόσληψη Ατόµων µε Αναπηρία στον Ιδιωτικό Τοµέα και στις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Παρέχεται οικονοµική βοήθεια στο 75% του ετήσιου µισθολογικού κόστους του εργοδοτουµένου, µε µέγιστο ύψος €15.000 ανά άτοµο ανά χρόνο, για τους πρώτους 24 µήνες απασχόλησης.

Επιπλέον παρέχεται οικονοµική βοήθεια µε ένταση 25% των επιλέξιµων δαπανών, µε µέγιστο ύψος €5.000 κατά άτοµο, για την κατασκευή διευκολύνσεων ή την κατάλληλη προσαρµογή χώρων ή αγορά µηχανηµάτων/εξοπλισµό γραφείου ή για δαπάνες απασχόλησης προσωπικού αποκλειστικά για υποστήριξη εργαζοµένων µε αναπηρία ή και σε περιπτώσεις που ο δικαιούχος παρέχει προστατευόµενη εργασία για οποιεσδήποτε δαπάνες διοίκησης και µεταφοράς οι οποίες απορρέουν άµεσα από την απασχόληση ατόµων µε αναπηρία.

Σκοπός του Σχεδίου είναι η ενθάρρυνση του εργοδότη για πρόσληψη ατόµων µε αναπηρία.

Δικαίωµα συµµετοχής στο Σχέδιο έχουν εργοδότες που: 

  1. Δεν έτυχαν οποιασδήποτε οικονοµικής βοήθειας στο παρελθόν, για ενθάρρυνση της εργοδότησης του συγκεκριµένου ατόµου.
  2. Προσλαµβάνουν άτοµο µε αναπηρία, ηλικίας από 15 ετών και άνω, που είναι πολίτης της Κυπριακής Δηµοκρατίας ή πολίτης οποιουδήποτε άλλου Κράτους¬ Μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή πολίτης τρίτων χωρών ο οποίος διαµένει νόµιµα στην Δηµοκρατία, εφόσον αυτός έχει µόνιµη διαµονή στην περιοχή που ελέγχεται από την Κυπριακή Δηµοκρατία για τουλάχιστο 12 συνεχείς µήνες.
  3. Προσλαµβάνουν άτοµο µε αναπηρία το οποίο χαρακτηρίζεται από ουσιώδη µείωση της δυνατότητας απασχόλησης στην αγορά εργασίας και µπορεί να ασκήσει µόνο περιορισµένο κύκλο βιοποριστικών επαγγελµάτων.

Προσοχή!!! H πρόσληψη δεν πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί πριν από την ηµεροµηνία υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στο Σχέδιο. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΜΑΣ ΔΕΛΤΙΟ

* υποχρεωτικά πεδία

Η Eurosuccess Consulting θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή την φόρμα για να επικοινωνήσει μαζί σας για σκοπούς ενημέρωσης.

Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη ανά πάσα στιγμή κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής στο τέλος οποιουδήποτε email λαμβάνετε από εμάς ή επικοινωνώντας μαζί μας στο info@eurosc.eu. Θα χειριστούμε τα στοιχεία σας με σεβασμό. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πρακτικές απορρήτου μας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας. Κάνοντας κλικ παρακάτω, συμφωνείτε ότι ενδέχεται να επεξεργαστούμε τις πληροφορίες σας σύμφωνα με αυτούς τους όρους.

Ενδιαφέρεστε για κάποιο σχέδιο;