Πρόγραμμα στήριξης του αμπελοοινικού τομέα

Το συγκεκριμένο Σχέδιο με πρόγραμμα στήριξης του αμπελοοινικού τομέα, στοχεύει στην ενθάρρυνση των επενδύσεων σε νέες και υφιστάμενες επιχειρήσεις του Οινοποιητικού τομέα. Αφορά στην παροχή στήριξης για υλικές ή άυλες επενδύσεις σε εγκαταστάσεις μεταποίησης και σε υποδομές οινοποιίας, καθώς και σε δομές και εργαλεία εμπορίας. Οι εν λόγω επενδύσεις αποσκοπούν στη βελτίωση της συνολικής απόδοσης της επιχείρησης και στην προσαρμογή της στις απαιτήσεις της αγοράς, καθώς και στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της.

Δικαιούχοι είναι:

Επιχειρήσεις που παράγουν ή/και εμπορεύονται αποκλειστικά τα προϊόντα που παράγουν οι εταίροι τους και εμπίπτουν στις ακόλουθες κατηγορίες:

• Κατηγορία Α: Πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που ανήκουν στην κατηγορία των ΜΜΕ.

• Κατηγορία Β: Επιχειρήσεις οι οποίες απασχολούν λιγότερους από 750 υπαλλήλους ή έχουν ετήσιο κύκλο εργασιών μικρότερο των 200 εκατομμυρίων ευρώ.

• Κατηγορία Γ: Επιχειρήσεις οι οποίες απασχολούν περισσότερους από 750 υπαλλήλους ή έχουν ετήσιο κύκλο εργασιών μεγαλύτερο των 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι επιλέξιμες δράσεις αφορούν όλο το φάσμα της δημιουργίας και διαχείρισης ενός Οινοποιείου καθώς και της όλης δραστηριότητας και χωρίζονται σε:

• Κατασκευή, η απόκτηση ή η βελτίωση της ακίνητης περιουσίας
• Η αγορά καινούργιων μηχανημάτων/εξοπλισμού, επίπλωσης, λογισμικού κ.α.
• Υπηρεσίες μελετών

Το ύψος των ενισχύσεων και το ελάχιστο ύψος της προτεινόμενης επένδυσης (επιλέξιμες δαπάνες) ανά κατηγορία παρουσιάζεται στο πιο κάτω πίνακα.

  Ένταση επιχορήγησης Ελάχιστο ύψος προτεινόμενης επένδυσης
Κατηγορία Α 40% €10.000
Κατηγορία Β 20% €20.000
Κατηγορία Γ 15% €50.000

 

Περίοδος εφαρμογής:

16/10/2023 -15/10/2026.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων:

31/01/2024

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΜΑΣ ΔΕΛΤΙΟ

* υποχρεωτικά πεδία

Η Eurosuccess Consulting θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή την φόρμα για να επικοινωνήσει μαζί σας για σκοπούς ενημέρωσης.

Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη ανά πάσα στιγμή κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής στο τέλος οποιουδήποτε email λαμβάνετε από εμάς ή επικοινωνώντας μαζί μας στο info@eurosc.eu. Θα χειριστούμε τα στοιχεία σας με σεβασμό. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πρακτικές απορρήτου μας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας. Κάνοντας κλικ παρακάτω, συμφωνείτε ότι ενδέχεται να επεξεργαστούμε τις πληροφορίες σας σύμφωνα με αυτούς τους όρους.

Ενδιαφέρεστε για κάποιο σχέδιο;