Σχέδιο Χορηγιών για τη Δημιουργία και Εμπλουτισμό Εγκαταστάσεων και Υπηρεσιών Τουρισμού Υγείας, Ευεξίας, Αποκατάστασης, Προσβασιμότητας και Αυτόνομης Υποβοηθούμενης Διαβίωσης σε Ξενοδοχεία και Τουριστικά Καταλύματα

Στόχος του Σχεδίου είναι η αναβάθμιση των υφιστάμενων ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων για εκσυγχρονισμό και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος μέσω της ανάπτυξης και προώθησης εξειδικευμένων μορφών τουρισμού και συγκεκριμένα την προσέλκυση τουρισμού:

  • Υγείας
  • Ευεξίας
  • Αποκατάστασης μετά από επέμβαση ή θεραπεία
  • Προσβασιμότητας
  • Αυτόνομης υποβοηθούμενης διαβίωσης

 

Ευρύτερος σκοπός είναι η παροχή οικονομικής στήριξης σε υφιστάμενα ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα ούτως ώστε να προσελκύσουν ολόχρονα τουρισμό υγείας, ευεξίας, αποκατάστασης, αυτόνομης υποβοηθούμενης διαβίωσης, αλλά και να καταστούν στην ολότητά τους προσβάσιμα και φιλικά προς άτομα με οποιουδήποτε είδους αναπηρία, αθλητές, οικογένειες με παιδιά που χρησιμοποιούν παιδικά καροτσάκια.

Αφορά επιχειρηματίες οι οποίοι διαχειρίζονται ξενοδοχεία ή τουριστικά καταλύματα σε όλη την Κύπρο, που βρίσκονται σε Ορεινές, Ακριτικές & Απομακρυσμένες Περιοχές, σε περιοχές υπαίθρου και στις λοιπές γεωγραφικές περιοχές.

Επιλέξιμες Παρεμβάσεις και Δαπάνες είναι αυτές που πραγματοποιούνται για ολοκληρωμένη ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας, Ευεξίας, Αποκατάστασης, Προσβασιμότητας και Αυτόνομης Υποβοηθούμενης Διαβίωσης, με ολιστική προσέγγιση και όχι μεμονωμένες παρεμβάσεις, όπως:

  • Προσφορά ολοκληρωμένων προγραμμάτων και υπηρεσιών σωματικής, ψυχικής και πνευματικής υγείας όπως διαγνωστικές εξετάσεις, έλεγχο βάρους, αποτοξίνωση, διαιτολόγια, εξειδικευμένες θεραπείες (υδροθεραπεία, λασποθεραπεία, αρωματοθεραπεία κλπ), χώροι εκγύμνασης και κολύμβησης, γιόγκα, διαλογισμός, spa και άλλα.
  • Προσφορά ολοκληρωμένων προγραμμάτων και υπηρεσιών ευεξίας όπως spa, εξειδικευμένες θεραπείες, χώροι εκγύμνασης και κολύμβησης, γιόγκα, διαλογισμός, υπηρεσίες ομορφιάς και αισθητικής, laser και άλλα
  • Προσφορά κατάλληλα διαρρυθμισμένων και εξοπλισμένων χώρων για αποκατάσταση με ολοκληρωμένα προγράμματα και υπηρεσίες όπως συμβουλευτικές ιατρικές και θεραπευτικές υπηρεσίες, διαγνωστικές εξετάσεις, εκγύμνασης και φυσικοθεραπείας, εξειδικευμένες θεραπείες, μασάζ και διατροφολογία.
  • Προσφορά μίας πλήρους αλυσίδας υπηρεσιών, προϊόντων και προσβάσιμων χώρων για την εξυπηρέτηση όλων των επισκεπτών ανεξαρτήτως των ικανοτήτων τους (άτομα με αναπηρία, άτομα με μειωμένη κινητικότητα, άτομα με προβλήματα όρασης, ακοής, ομιλίας, ηλικιωμένους, μικρά παιδιά, έγκυες γυναίκες κλπ)
  • Προσφορά ολοκληρωμένων προγραμμάτων και υπηρεσιών αυτόνομης υποβοηθούμενης διαβίωσης όπως κατάλληλα διαρρυθμισμένα και εξοπλισμένα δωμάτια και κοινόχρηστοι εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι, υποστήριξη παροχής φαρμακευτικής αγωγής και φροντίδας και άλλα.

 

Στόχος είναι η δημιουργία ολοκληρωμένου προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος, το οποίο να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του εν λόγω πελατολογίου. Δύναται να αναβαθμιστούν υφιστάμενοι χώροι και να προστεθούν υπηρεσίες και εξοπλισμοί όπως αναφέρεται πιο πάνω ώστε να παρέχεται ολοκληρωμένο προϊόν σε συγκεκριμένη πτυχή.

Το ποσοστό χρηματοδότησης θα ανέρχεται στο 75% στις Ορεινές, Ακριτικές & Απομακρυσμένες Περιοχές, στο 65% στις περιοχές υπαίθρου και στο 50% στις λοιπές γεωγραφικές περιοχές, της συνολικής δαπάνης, με ανώτατο όριο χρηματοδότησης τις €200,000 κάτω από την κατηγορία De Minimis. Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον ενίσχυσης από το όριο των €200,000 De Minimis, με ανώτατο ποσό το €1,000,000, με ένταση επιχορήγησης το 20% στις μικρές επιχειρήσεις και το 10% στις μεσαίες επιχειρήσεις.

Ελάχιστο ποσό προτεινόμενης επένδυσης ορίζεται στις €10.000 ανά επιχείρηση Παραδοσιακών Οικοδομών και Τουριστικών Κατασκηνώσεων και στις €30.000 για τις υπόλοιπες κατηγορίες Ξενοδοχείων και Τουριστικών Καταλυμάτων

Επιλέξιμες Δαπάνες:

1. Οικοδομικές, Ηλεκτρομηχανολογικές και Άλλες Εργασίες Εσωτερικών και Εξωτερικών Χώρων, Ειδικές Εγκαταστάσεις και Συστήματα
2. Κινητά Μηχανήματα, εξειδικευμένοι μηχανισμοί, Επίπλωση και Εξοπλισμός
3. Δημιουργία νέων υποδομών και υπηρεσιών που αφορούν τα προσφερόμενα προϊόντα και υπηρεσίες
4. Ψηφιακή Αναβάθμιση αποκλειστικά στους χώρους που σχετίζονται με τις παρεχόμενες υπηρεσίες
5. Αμοιβές Συμβούλων και Εμπειρογνωμόνων – συμπεριλαμβάνει την διεκπεραίωση της αίτησης και τις μελέτες για Επιχειρησιακό Σχέδιο (Business Plan)

 

Μη Επιλέξιμες Δαπάνες:

1. Η αγορά/ εγκατάσταση μεταχειρισμένου εξοπλισμού
2. Παρεμβάσεις σε μη εγκεκριμένους χώρους με βάση την άδεια οικοδομής
3. Μισθολόγιο εξειδικευμένου προσωπικού / έξοδα εκπαίδευσης και κατάρτισης
4. Σχετικά λειτουργικά έξοδα, λειτουργικές δαπάνες και αναλώσιμα υλικά
5. Τέλη αδειών
6. Αγορά ή ενοικίαση έργων τέχνης, πινάκων ή άλλων πολύτιμων αντικειμένων
7. Ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ)

 

Το Σχέδιο εντάσσεται κάτω από την κατηγορία De Minimis.

Περίοδος υποβολής: μέχρι 29/09/2024 ή μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου προϋπολογισμού

Για να δείτε το infographic πατήστε εδώ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΜΑΣ ΔΕΛΤΙΟ

* υποχρεωτικά πεδία

Η Eurosuccess Consulting θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή την φόρμα για να επικοινωνήσει μαζί σας για σκοπούς ενημέρωσης.

Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη ανά πάσα στιγμή κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής στο τέλος οποιουδήποτε email λαμβάνετε από εμάς ή επικοινωνώντας μαζί μας στο info@eurosc.eu. Θα χειριστούμε τα στοιχεία σας με σεβασμό. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πρακτικές απορρήτου μας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας. Κάνοντας κλικ παρακάτω, συμφωνείτε ότι ενδέχεται να επεξεργαστούμε τις πληροφορίες σας σύμφωνα με αυτούς τους όρους.

Ενδιαφέρεστε για κάποιο σχέδιο;