Boosting EU economy through training of Foreign Direct Investment advisors – Boost EU – FDI advisor

Το έργο Boosting EU economy through training of Foreign Direct Investment advisors – Boost EU – FDI advisor στοχεύει στην ανάπτυξη εργαλείων και μεθοδολογιών σχετικά με τη βελτίωση της εκπαίδευσης στον τομέα της προσέλκυσης και υποστήριξης ξένων επενδυτών. Καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου, θα γίνει προσπάθεια μείωσης του χάσματος μεταξύ της ζήτησης της αγοράς εργασίας και της εκπαιδευτικής προσφοράς των συμβούλων.

 Γενικοί στόχοι του έργου:

  • Βελτίωση της ποιότητας και της πρόσβασης στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση,
  • Βελτίωση των γνώσεων και των δεξιοτήτων των εργαζομένων σε συμβουλευτικές εταιρείες,
  • Βελτίωση της απασχολησιμότητας άλλων ενηλίκων εκπαιδευομένων

Με βάση την εκτεταμένη διεθνή έρευνα στο πλαίσιο του έργου, θα αναπτυχθεί ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με εκπαιδευτικό υλικό για καθοδηγητές, για FDI advisors και πρωτοβουλίες για την ένταξη του εκπαιδευτικού προγράμματος σε εθνικά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Η διεθνής διάσταση, που εξασφαλίζεται από την κοινοπραξία των εταίρων και άλλων συναφών οργανισμών από την Κροατία, την Κύπρο και τη Σλοβενία, εμπλουτίζει περαιτέρω το έργο.

Οι σύμβουλοι ξένων επενδυτών (FDI advisors) που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα κατάρτισης θα είναι σε θέση να παρέχουν πληροφορίες και υποστήριξη σε όλους τους σχετικούς τομείς (από την επιλογή του σωστού τύπου επενδυτικής ευκαιρίας, το άνοιγμα και τη λειτουργία της επιχείρησης, επενδύσεις σε ακίνητα κτλ.). Θα αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες για να προσελκύσουν πιθανούς ξένους επενδυτές, συμβάλλοντας έτσι στην αύξηση του εθνικού ΑΕΠ, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και σε άλλες θετικές επιπτώσεις.

Γιατί κάποιος να επενδύσει στην Κύπρο;

“Η Κύπρος είναι ένα σύγχρονο, κοσμοπολίτικο και διαφανές επιχειρηματικό κέντρο που προσφέρει ευκαιρίες για επενδύσεις σε ένα ευρύ φάσμα τομέων”.

Η Κύπρος είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου, που βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της Ευρώπης, στο επίκεντρο πολυσύχναστων θαλάσσιων και εναέριων διαδρομών που συνδέουν 3 ηπείρους, την Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία. Το νησί, με την πλούσια και ταραχώδη ιστορία του, έχει εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο και ακμάζον κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πολλές ευκαιρίες και προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας.

Αυτή η μικρή αλλά γεμάτη ευκαιρίες χώρα έχει εδώ και καιρό εδραιώσει ισχυρή φήμη ως «κέντρο αριστείας» για τις διεθνείς επιχειρηματικές δραστηριότητες, διατηρώντας ομάδες εμπειρογνωμοσύνης και ικανότητες εξυπηρέτησης για την υποστήριξη βασικών τομέων ανάπτυξης της οικονομίας.

Αξιοποιώντας τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της, οδηγώντας και ενισχύοντας τόσο τους παραδοσιακούς όσο και τους νέους οικονομικούς τομείς και συνεχώς βελτιώνοντας και ενισχύοντας το επιχειρηματικό της περιβάλλον, η Κύπρος έχει εξελιχθεί σε έναν προορισμό για επιχειρηματική δραστηριότητα.

Η Κύπρος διαθέτει μια σύγχρονη, ελεύθερη αγορά και οικονομία βασισμένη στις υπηρεσίες, με ένα αποτελεσματικό και διαφανές ρυθμιστικό και νομικό πλαίσιο, προσφέροντας στους διεθνείς επενδυτές και στις εγχώριες επιχειρήσεις την εμπιστοσύνη να επενδύσουν, να αναπτυχθούν και να ευημερήσουν. Διαρκώς και συστηματικά προσφέρεται ένα καινοτόμο, ποικίλο και φιλικό προς τους επενδυτές περιβάλλον.

Το Έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του προγράμματος Erasmus +

Μαζί με την Eurosuccess Consulting, συμμετέχουν στο έργο εταίροι οργανισμοί από τη Σλοβενία και Κροατία.

Διάρκεια: 01/09/2017 – 31/10/2019

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του έργου:  www.fdi.2country.eu

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΜΑΣ ΔΕΛΤΙΟ

* υποχρεωτικά πεδία

Η Eurosuccess Consulting θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή την φόρμα για να επικοινωνήσει μαζί σας για σκοπούς ενημέρωσης.

Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη ανά πάσα στιγμή κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής στο τέλος οποιουδήποτε email λαμβάνετε από εμάς ή επικοινωνώντας μαζί μας στο info@eurosc.eu. Θα χειριστούμε τα στοιχεία σας με σεβασμό. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πρακτικές απορρήτου μας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας. Κάνοντας κλικ παρακάτω, συμφωνείτε ότι ενδέχεται να επεξεργαστούμε τις πληροφορίες σας σύμφωνα με αυτούς τους όρους.