Αναβάθμιση και την Ανάπτυξη στην εντός των τειχών πόλης της Λευκωσίας

Προωθούμε την Αναβάθμιση και την Ανάπτυξη στην εντός των τειχών πόλης της Λευκωσίας

Τα τείχη της Λευκωσίας είναι μία περιοχή με βαθιές ιστορικές ρίζες και πολιτιστικό πλούτο, που χρειάζεται να αναζωογονηθεί και να αναπτυχθεί για να διατηρήσει τον κληρονομικό της χαρακτήρα. Το Σχέδιο Χορηγιών για Ενίσχυση της Επιχειρηματικής Δραστηριότητας αποτελεί μία σημαντική πρωτοβουλία που στοχεύει στη δημιουργία νέων επιχειρηματικών ευκαιριών και στην αναβάθμιση της περιοχής.

 

Αυτό το πρόγραμμα διατίθεται σε φυσικά και νομικά πρόσωπα που επιθυμούν να ασκήσουν οικονομική δραστηριότητα εντός των τειχών της πόλης. Περιλαμβάνει επίσης μισθωτές τουρκοκυπριακής (Τ/Κ) ιδιοκτησίας, που μπορούν να επιδιώξουν τη δραστηριότητά τους με την ενυπόγραφη συγκατάθεση του Κηδεμόνα Τ/Κ περιουσιών – Έπαρχος Λευκωσίας.

 

Ο προϋπολογισμός του σχεδίου ανέρχεται συνολικά σε €10.000.000 για την περίοδο 2022-2026, ενώ διατίθεται ένα ποσό €2.000.000 για τη δεύτερη προκήρυξη το 2023. Οι δικαιούχοι μπορούν να απολαύσουν επιχορηγήσεις ύψους €80.000 “De Minimis” με το ύψος της χορηγίας να ανέρχεται στο 60%, ενώ ελάχιστα ποσά προτεινόμενης επένδυσης έχουν καθοριστεί σε €30.000 για κτήρια μέχρι 100 τ.μ και €50.000 για κτήρια άνω των 100 τ.μ.

 

Οι στόχοι του Σχεδίου είναι πολλαπλοί και πολυδιάστατοι. Καταρχάς, προβλέπεται η προσέλκυση νέων επιχειρήσεων σε επιλεγμένες περιοχές εντός της ιστορικής πόλης, δημιουργώντας έτσι νέες θέσεις εργασίας και προωθώντας την κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής. Επιπλέον, ενθαρρύνει τις υφιστάμενες επιχειρήσεις να επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους στις εν λόγω περιοχές, ενισχύοντας την οικονομία και προωθώντας την πράσινη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία. Επίσης, αποσκοπεί στην αποκατάσταση του κτιριακού περιβάλλοντος, καθώς και των Τ/Κ ιδιοκτησιών που βρίσκονται σε κακή κατάσταση.

 

Με την προσέλευση πολιτών από διάφορες περιοχές της Κύπρου και της αστικής περιοχής της Λευκωσίας, το Σχέδιο συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός δυναμικού κοινού που θα συνεισφέρει στην οικονομική άνθηση της περιοχής, ενώ οι προβλεπόμενες επενδύσεις αναμένεται να δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες απασχόλησης, ενισχύοντας την οικονομική δυναμικότητα της περιοχής εντός των τειχών της Λευκωσίας.

Περίοδος υποβολής: μέχρι 29/12/2023 ή μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου προϋπολογισμού

 

Με πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση στην υποστήριξη και ανάπτυξη επιχειρήσεων μέσω της εκμετάλλευσης Ευρωπαϊκών και εθνικών κονδυλίων και άλλων προγραμμάτων χρηματοδότησης, ο συμβουλευτικός οργανισμός Eurosuccess Consulting παρέχει την απαραίτητη εμπειρογνωμοσύνη και υποστήριξη στους επιχειρηματίες που επιθυμούν να αξιοποιήσουν αυτές τις δυνατότητες χρηματοδότησης. Η εμπειρία του οργανισμού περιλαμβάνει τη συνδρομή τεχνογνωσίας στην επεξεργασία, την διαχείριση και υποβολή προτάσεων για χρηματοδότηση καθώς και την ανάπτυξη επιχειρηματικών πλάνων.

 

➔ Περισσότερες λεπτομέρειες για το σχέδιο μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

Ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να αποταθούν για περαιτέρω πληροφορίες  στο τηλέφωνο 22420110 ή στο email: info@eurosc.eu.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΜΑΣ ΔΕΛΤΙΟ

* υποχρεωτικά πεδία

Η Eurosuccess Consulting θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή την φόρμα για να επικοινωνήσει μαζί σας για σκοπούς ενημέρωσης.

Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη ανά πάσα στιγμή κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής στο τέλος οποιουδήποτε email λαμβάνετε από εμάς ή επικοινωνώντας μαζί μας στο info@eurosc.eu. Θα χειριστούμε τα στοιχεία σας με σεβασμό. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πρακτικές απορρήτου μας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας. Κάνοντας κλικ παρακάτω, συμφωνείτε ότι ενδέχεται να επεξεργαστούμε τις πληροφορίες σας σύμφωνα με αυτούς τους όρους.