Έργο vWBL: Eνίσχυση ικανοτήτων εκπαιδευτικών (ΕΕΚ) σχετικά με το virtual work-based-learning

Η κοινοπραξία του ευρωπαϊκού έργου vWBL: virtual Work-Based Learning συναντήθηκε στη Λευκωσία από τις 15 έως τις 18 Νοέμβρη 2021, με σκοπό την διεξαγωγή τετραήμερης εκπαίδευσης η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Η διαδραστική τετραήμερη εκπαίδευση αφορούσε την ενίσχυση των ικανοτήτων των εκπαιδευτικών Εκπαιδευτικής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΕΚ) σχετικά με το virtual work-based-learning (vWBL), ως βασική ανάγκη που προέκυψε λόγω της «κοινωνικής απόστασης» κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, οι χώρες-εταίροι από Κύπρο, Πορτογαλία, Εσθονία, Βουλγαρία, Ιταλία και Πολωνία είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν γνώσεις ως προς την συγκεκριμένη μέθοδο μάθησης, να αξιολογήσουν επιτυχημένες μεθοδολογίες, πρακτικές, στρατηγικές και χρήσιμα εργαλεία, καθώς και να συζητήσουν προκλήσεις και ανάγκες στον τομέα.

Για τον λόγο αυτό, κατά τη διάρκεια της τετραήμερης εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκαν δύο εκπαιδευτικές συναντήσεις με επαγγελματίες και εκπαιδευτικούς ΕΕΚ. Πιο συγκεκριμένα, από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Κύπρου, καθώς και από το Nicosia Tourism Board, με στόχο την ανταλλαγή καλών πρακτικών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η συμβολή εκπαιδευτικών ΕΕΚ από τις χώρες της κοινοπραξίας που συμμετείχαν στην εκπαίδευση ήταν ιδιαίτερη σημαντική για την οριοθέτηση και ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού σχετικά με το vWBL. Έπειτα από στοχευμένη μελέτη αναγκών στον συγκεκριμένο τομέα, η κοινοπραξία, μεταξύ άλλων εκπαιδευτικών θεματικών, επικεντρώθηκε σε:

  • Ψηφιακές δεξιότητες και ικανότητες εκπαιδευτικών ΕΕΚ σε σχέση με το vWBL
  • Εκπαίδευση στη χρήση ψηφιακών ευκαιριών, με σκοπό την γρήγορη ανατροφοδότηση από μαθητές
  • Επιτυχής συνεργασία εκπαιδευτικών στην προετοιμασία μαθησιακών εργασιών
  • Σημασία εμπεριστατωμένης αξιολόγησης για εκπαιδευτικούς και μαθητές
  • Εξατομικευμένη μάθηση και υποστήριξη για περαιτέρω ανάπτυξη των μαθητών

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα είναι σύντομα διαθέσιμο δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή για όσους ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και δεξιότητες τους σχετικά με το vWBL.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο, επισκεφτείτε:

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 22420110 ή μέσω email στο info@eurosc.eu

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΜΑΣ ΔΕΛΤΙΟ

* υποχρεωτικά πεδία

Η Eurosuccess Consulting θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή την φόρμα για να επικοινωνήσει μαζί σας για σκοπούς ενημέρωσης.

Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη ανά πάσα στιγμή κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής στο τέλος οποιουδήποτε email λαμβάνετε από εμάς ή επικοινωνώντας μαζί μας στο info@eurosc.eu. Θα χειριστούμε τα στοιχεία σας με σεβασμό. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πρακτικές απορρήτου μας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας. Κάνοντας κλικ παρακάτω, συμφωνείτε ότι ενδέχεται να επεξεργαστούμε τις πληροφορίες σας σύμφωνα με αυτούς τους όρους.