BRANDING MENTORING: Ενίσχυση επιχειρηματιών από έμπειρους μέντορες

Δύο υφιστάμενοι επιχειρηματίες και δύο επαγγελματίες στο στάδιο ανάπτυξης της επιχειρηματικής τους ιδέας στην Κύπρο επωφελήθηκαν μέσω mentoring από έμπειρους μέντορες χάρη στο Ευρωπαϊκό έργο “BRANDING Mentoring – Brand building of EU Enterprises through Mentoring” και το συμβουλευτικό οργανισμό Eurosuccess Consulting!

Οι τέσσερις συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επιλεχθούν για το επτάμηνο δωρεάν πρόγραμμα mentoring που στόχο είχε να αναπτύξει τις δεξιότητες τους στη δημιουργία brand και στη γενικότερη εξωστρέφεια στις επιχειρήσεις. Ο ανταγωνισμός ήταν πολύ μεγάλος, αφού για μόλις τέσσερις θέσεις, η Eurosuccess δέχθηκε πάνω από 30 αιτήσεις. Τη διαδικασία επιλογής συμμετεχόντων και προώθησης του προγράμματος στήριξε ενεργά και η πρωτοβουλία Unlocking Female Leadership. Οι έμπειροι μέντορες που συνεργάστηκαν με τη Eurosuccess στα πλαίσια του έργου ήταν η Έλενα Τάνου, Αντιπρόεδρος του Top Kinisis Travel και μέλος πληθώρας συμβουλίων στην Κύπρο, καθώς και ο Μιχάλης Μακρής, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Clover Advice.

Πιο αναλυτικά, τι είναι το έργο BRANDING Mentoring;

Tο έργο Branding Mentoring στοχεύει στο να παρέχει στήριξη, καθοδήγηση και συμβουλευτική σε επιχειρηματίες προκειμένου να ενισχυθούν οι δεξιότητες τους σχετικά με στρατηγικές και τεχνικές δημιουργίας εταιρικής ταυτότητας, προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και τη γενικότερη ευαισθητοποίηση τους όσο αφορά την εξωστρέφεια στις επιχειρήσεις που θα οδηγήσει σε επιτυχή επιχειρηματικά αποτελέσματα και πρακτικές.

Το διετές αυτό έργο χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ (Βασική Δράση 2 – Επαγγελματική Εκπαίδευση) και η κοινοπραξία του αποτελείται από εταίρους σε ακόμη 4 Ευρωπαϊκές χώρες (Ουγγαρία, Σλοβενία, Πολωνία και Ελλάδα).

Ποιος μπορεί να επωφεληθεί από το έργο;

– Νέοι επιχειρηματίες

– Αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες

– Στελέχη μικρομεσαίων επιχειρήσεων

– Start-ups και scale-ups

– Mέλη Εμπορικών Επιμελητηρίων

Τα κύρια αποτελέσματα του έργου είναι:

  1. Η Έκθεση ‘Research and Preparation – Final Report’ (διαθέσιμη μόνο στα Αγγλικά στο σύνδεσμο εδώ) η οποία συγκεντρώνει τα ευρήματα τόσο της έρευνας πεδίου όσο και της έρευνας τεκμηρίωσης. Η έρευνα πεδίου απευθυνόταν σε scale-ups, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, επιχειρηματίες, business agents, οργανισμούς υποστήριξης επιχειρήσεων και άλλους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να βελτιώσουν τις δεξιότητες και ικανότητες τους στις στρατηγικές branding συμμετέχοντας σε κάποιο πρόγραμμα mentoring. Η έρευνα τεκμηρίωσης αποσκοπούσε στη συλλογή σχετικής βιβλιογραφίας, έργων, προγραμμάτων, εθνικών και διεθνών βέλτιστων πρακτικών και πρωτοβουλιών τόσο σε σχέση με τη διαδικασία branding όσο και το mentoring γενικότερα.
  2. “Branding Mentoring Εγχειρίδιο για Μέντορες” που περιλαμβάνει: α) σχετική μεθοδολογία, β) εκπαιδευτικό υλικό για χρήση κατά τη διάρκεια του Mentoring και άλλες σημαντικές πληροφορίες για την καλύτερη κατάρτιση μεντόρων σε θέματα branding και εξωστρέφειας.

Ο οδηγός είναι διαθέσιμος προς το παρόν στα Αγγλικά από το σύνδεσμο εδώ.

Πολύ σύντομα, όμως, θα κυκλοφορήσουν και στα Ελληνικά, Ουγγρικά, Πολωνικά και Σλοβένικα.

  1. Προγράμματα καθοδήγησης στις χώρες του έργου με στόχο οι συμμετέχοντες/επιχειρηματίες να επωφεληθούν από παρόμοιες εμπειρίες και να επιτύχουν στη δημιουργία εταιρικής ταυτότητας των δικών τους προϊόντων ή/και υπηρεσιών.

Επισκεφθείτε λοιπόν την ιστοσελίδα του έργου www.brandingmentoring.eu ή κάντε μας like στο Facebook για να λαμβάνετε συνεχώς νέα για δωρεάν ευκαιρίες κατάρτισης από τον οργανισμό μας!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΜΑΣ ΔΕΛΤΙΟ

* υποχρεωτικά πεδία

Η Eurosuccess Consulting θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή την φόρμα για να επικοινωνήσει μαζί σας για σκοπούς ενημέρωσης.

Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη ανά πάσα στιγμή κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής στο τέλος οποιουδήποτε email λαμβάνετε από εμάς ή επικοινωνώντας μαζί μας στο info@eurosc.eu. Θα χειριστούμε τα στοιχεία σας με σεβασμό. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πρακτικές απορρήτου μας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας. Κάνοντας κλικ παρακάτω, συμφωνείτε ότι ενδέχεται να επεξεργαστούμε τις πληροφορίες σας σύμφωνα με αυτούς τους όρους.