GLAD – Guidance and Learning App for Adult Digital Education

Η εν λόγω πρωτοβουλία είναι μιας νεοσύστατης στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ οργανισμών από πέντε διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες (Πολωνία, Κύπρο, Ιταλία, Ρουμανία, και Ισπανία). Συνολικά, το έργο θα διαρκέσει 18 μήνες, από τον Δεκέμβριο του 2019 μέχρι τον Ιούνιο του 2021.

Τι είναι το έργο GLAD;

Κύριος στόχος του έργου GLAD είναι η ενδυνάμωση και εκπαίδευση ενηλίκων (γονείς 25+ ετών) καθώς επίσης και των εκπαιδευτών ενηλίκων όσον αφορά την σωστή και αποτελεσματική εκπαίδευση των παιδιών. Το έργο θα συνεισφέρει στη βελτίωση του επιπέδου του ψηφιακού αλφαβητισμού των ενηλίκων και των γονέων, ώστε να συμβάλουν αποτελεσματικότερα στην ανάπτυξη των παιδιών, καθώς και στην παροχή ενός ενισχυμένου εκπαιδευτικού πλαισίου σχετικά με την ψηφιακή εκπαίδευση και τις δυνατότητες που προσφέρουν οι τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνίας (ΤΠΕ).

Ως εκ τούτου, θα δημιουργηθεί ένα ασφαλές πρότυπο κατάρτισης για τους γονείς, το οποίο θα επικεντρώνεται στη σχέση των γονέων με τα παιδιά, αναφορικά με τους τρόπους και τη συχνότητα χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας.

Οι ομάδες στόχου του έργου

  • Ενήλικες φροντιστές και εκπαιδευτές
  • Ενήλικες που έχουν ανάγκη να καταρτιστούν στη χρήση της τεχνολογίας για σκοπούς εκπαίδευσης νέων
  • Ενήλικες με λιγότερες ευκαιρίες (ενήλικες γυναίκες, γονείς/ενήλικες με οικονομικά προβλήματα, μετανάστες και πολίτες με ξένη καταγωγή

Τα παραδοτέα του έργου

Κατά τη διάρκεια διεκπεραίωσης του έργου, θα αναπτυχθούν τα ακόλουθα παραδοτέα:

  1. Θεωρητικό πλαίσιο για την αξιολόγηση των ικανοτήτων που χρειάζονται για τους ενήλικες και τους εκπαιδευτές
  2. Εκπαιδευτικό εγχειρίδιο για ενήλικες
  3. Εκπαιδευτικό εγχειρίδιο για εκπαιδευτές ενηλίκων
  4. Μια καινοτόμος εφαρμογή που βασίζεται στο παιχνίδι, η οποία θα παρέχει έτοιμο υλικό και συνεχή καθοδήγηση σε ενήλικες για διάφορες θεματικές, ερωτήματα, και καθημερινές καταστάσεις (διαθέσιμη σε iOS και Android)

Εναρκτήρια συνάντηση στην Πολωνία και επόμενα βήματα

Στις 23 και 24 Ιανουαρίου 2019, η εναρκτήρια συνάντηση του έργου GLAD έλαβε μέρος στο Λούμπλιν της Πολωνίας. Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα παραδοτέα του έργου, καθώς και θέματα που αφορούν την προώθηση του έργου και την υλοποίηση του με τον καλύτερο ποιοτικό τρόπο.

Στην παρούσα φάση, οι εταίροι έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία υλοποίησης μιας έρευνας πεδίου σε όλες τις συμμετέχοντες χώρες, σχετικά με τα προσόντα και δεξιότητες που συσχετίζονται με την ψηφιακή εκπαίδευση ενηλίκων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου καθώς επίσης και μετά το τέλος του, το Έργο θα επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα στις ομάδες-στόχους τόσο σε εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, και θα προσφέρει επίσης την ευκαιρία για περεταίρω διάδοση των αποτελεσμάτων του.