Θέλεις να εργαστείς στο εξωτερικό; Το LAMOS EU είναι εδώ!

Ενδιαφέρεσαι να εργαστείς στο εξωτερικό; Είσαι υπάλληλος, σύμβουλος ή υπεύθυνος σε τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού που ενδιαφέρεται να στείλει το προσωπικό του για εργασία στο εξωτερικό;

Το Ευρωπαϊκό έργο European Labor Mobility Support – LAMOS EU, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το πρόγραμμα Erasmus+, στοχεύει στο να βελτιώσει τις δεξιότητες των ατόμων που επιθυμούν να εργαστούν στο εξωτερικό και κατ’ επέκταση την καλύτερη προσαρμογή τους στο νέο εργασιακό πολιτισμικό περιβάλλον μέσα από την ανάπτυξη ενός συστήματος υποστήριξης του εργατικού δυναμικού και την ενεργό συμμετοχή επιχειρήσεων, ενδιαφερόμενων φορέων και άλλων εκπαιδευτικών οργανισμών.

Η κοινοπραξία του έργου

Το έργο συντονίζει ο Συμβουλευτικός οργανισμός Eurosuccess Consulting από την Κύπρο και στην κοινοπραξία συμμετέχουν εταίροι από Ελλάδα (Action Synergy), Πολωνία (OIC Poland Foundation), Ισπανία (Inercia Digital) και Γερμανία (ABU).

Πώς μπορείτε να επωφεληθείτε;

Η προετοιμασία των ατόμων/εργαζόμενων για να εργαστούν στο εξωτερικό μέσα από την καλλιέργεια συγκεκριμένων δεξιοτήτων που συμβάλλουν στην καλύτερη προσαρμογή τους στο νέο εργασιακό περιβάλλον είναι καθοριστικής σημασίας για την ομαλή εργασία στο εξωτερικό.

Γι’ αυτό μετά από έρευνα πεδίου που έγινε στα πλαίσια του έργου LAMOS EU από ειδικούς ψυχολόγους στον τομέα, οι δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την προετοιμασία ενός ατόμου που επιθυμεί να εργαστεί στο εξωτερικό είναι:

1) Προσαρμοστικότητα (Adaptability)

2) Αυτό-αποτελεσματικότητα (Self-Efficacy)

3) Αντοχή/Επιμονή (Resilience/Persistence)

Το εκπαιδευτικό υλικό (Programme Toolkit) απευθύνεται σε 1) Εκπαιδευτές (Handbook for Trainers) και 2) Εκπαιδευόμενους (Manual & Workbook for Learners) και περιλαμβάνει διαδραστικές δραστηριότητες, ατομικές και ομαδικές) πριν την εργασία στο εξωτερικό και κατά τη διάρκεια που εργάζεστε στο εξωτερικό.

Επίσης, αν εργάζεστε ως σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού μπορείτε να επωφεληθείτε από το έργο χρησιμοποιώντας δωρεάν τον «Οδηγό/Μοντέλο εργασίας για τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για διακρατική εργασιακή κινητικότητα – Υποστήριξη πριν από την κινητικότητα και βοήθεια στην προσαρμογή σε ξένο χώρο εργασίας, από το στάδιο της πρόθεσης μέχρι την προσαρμογή σε μια ξένη χώρα».

Ο Οδηγός για συμβούλους, το ψηφιακό εργαλείο και το εκπαιδευτικό υλικό είναι διαθέσιμα στις παρακάτω γλώσσες: Αγγλικά, Ελληνικά, Γερμανικά, Ισπανικά και Πολωνικά.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του έργου www.lamos-project.eu για να τα κατεβάσετε δωρεάν!

Τέλος αν επιθυμείτε να ενημερωθείτε περισσότερο σχετικά με το πλαίσιο ανάπτυξης των αποτελεσμάτων του έργου, μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν την Περιφερειακή Έκθεση Έρευνας Ανάλυσης που αναπτύχθηκε για τον εντοπισμό και την ανάλυση των εθνικών αναγκών στον τομέα της διακρατικής κινητικότητας του εργατικού δυναμικού και της προσαρμοστικότητας των εργαζομένων σ’ ένα ξένο περιβάλλον. Η Έκθεση είναι διαθέσιμη μόνο στα Αγγλικά στην ιστοσελίδα του LAMOS EU.

4) Επικοινωνία (Communication)

5) Αισιοδοξία (Optimism)

6) Συναισθηματική ισορροπία (Emotional Stability)

7) Δεκτικότητα (Openness) και

8) Διαπολιτισμική ευαισθητοποίηση (Intercultural Awareness).

Αν επιθυμείτε να ελέγξετε το βαθμό στον οποίο κατέχετε τις παραπάνω δεξιότητες, επισκεφθείτε το ψηφιακό εργαλείο LAMOS EU – ICT ToolΚάνοντας δωρεάν εγγραφή θα μπορείτε να αξιολογήσετε τις δεξιότητες σας και να κατεβάσετε την ατομική έκθεση αξιολόγησης (evaluation report) η οποία σας προτείνει την εκπαίδευση που θα ήταν καλό να λάβετε για να βελτιώσετε τις δεξιότητες σας.

Η εκπαίδευση και βελτίωση των δεξιοτήτων σας μπορεί να γίνει με 2 τρόπους. Είτε μελετώντας σε προσωπικό χρόνο το εκπαιδευτικό υλικό που αναπτύχθηκε και το οποίο πραγματεύεται θεματολογίες, όπως προσαρμογή σε νέες ή απροσδόκητες καταστάσεις, δεκτικότητα προς το νέο (ανθρώπους, καθήκοντα, εργασιακές συνήθειες), διαχείριση άγχους, ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, δεξιότητες ανατροφοδότησης (giving feedback) και αποδοχής κριτικής, επικοινωνιακές δεξιότητες και πολιτισμική ευαισθητοποίηση και πολλά άλλα. Είτε επικοινωνώντας με τη Eurosuccess, η οποία διοργανώνει εκπαιδεύσεις για μικρές ομάδες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΜΑΣ ΔΕΛΤΙΟ

* υποχρεωτικά πεδία

Η Eurosuccess Consulting θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή την φόρμα για να επικοινωνήσει μαζί σας για σκοπούς ενημέρωσης.

Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη ανά πάσα στιγμή κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής στο τέλος οποιουδήποτε email λαμβάνετε από εμάς ή επικοινωνώντας μαζί μας στο info@eurosc.eu. Θα χειριστούμε τα στοιχεία σας με σεβασμό. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πρακτικές απορρήτου μας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας. Κάνοντας κλικ παρακάτω, συμφωνείτε ότι ενδέχεται να επεξεργαστούμε τις πληροφορίες σας σύμφωνα με αυτούς τους όρους.