Έργο PlayEurope: Πρωτοβουλίες κοινωνικής επιχειρηματικότητας για νέους

Τις τελευταίες δεκαετίες, η Ευρώπη έχει να αναμετρηθεί με τη μείωση της συμμετοχής στην κοινωνική ζωή, κυρίως μεταξύ των νέων. Η χαμηλή αυτή συμμετοχή στα κοινά και η μη ενασχόληση με τον ακτιβισμό θα μετατρέψει τους νέους σε μια ολόκληρη γενιά που δεν μπορεί να αναγνωρίσει τα δικαιώματά της και να απαιτήσει το σεβασμό που αξίζει.

Επιπλέον, το ποσοστό ανεργίας, ένα σημαντικό μέτρο της οικονομικής υγείας μιας χώρας ή περιοχής, εξακολουθεί να είναι υψηλό στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρόλο που έχει μειωθεί από τα ιστορικά υψηλά του 2013. Προκειμένου να αντισταθμιστεί αυτή η τάση, η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που έχουν κοινωνικό αντίκτυπο και αποφέρουν κέρδη είτε για τους επιχειρηματίες, είτε για ολόκληρη την κοινότητα.

Το έργο #PlayEurope – EduGames για ενεργή συμμετοχή αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ και έχει στόχο την υποστήριξη της ενεργού συμμετοχής του πολίτη στα κοινά.

Προκειμένου να ενθαρρυνθούν νέοι επαγγελματίες να ξεκινήσουν το ταξίδι της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, το πρώτο βήμα ήταν να ενισχυθούν τα κίνητρά τους. Για το λόγο αυτό, το πρώτο παράγωγο του έργου είναι το Εγχειρίδιο επιτυχημένων ιστοριών κοινωνικής επιχειρηματικότητας, όπου παρουσιάζονται δέκα επιχειρηματικές περιπέτειες από όλη την Ευρώπη, με πρωταγωνιστές νέους επιχειρηματίες, που παραθέτουν τα ισχυρά και αδύναμα σημεία τους, τους φόβους και τις εμπειρίες τους.

Η δημοσίευση του Εγχειριδίου Επιτυχημένων Ιστοριών έγινε τον Ιούνιο του 2018 και είχε μεγάλη επιτυχία προσεγγίζοντας ευρύ κοινό σε όλη την Ευρώπη. Το εγχειρίδιο έγινε αποδεκτό από εκατοντάδες οργανισμούς κοινωνικής επιχειρηματικότητας οι οποίοι ενσωματώνουν τις ιστορίες στα εκπαιδευτικά τους προγράμματα ώστε να προσφέρουν κίνητρα στους χρήστες τους.

Επικείμενες δράσεις

Το δεύτερο παραδοτέο του έργου #PlayEurope βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο Οδηγός «Βήμα προς βήμα – Πως να γίνετε Κοινωνικός Επιχειρηματίας μέσα σε 7 ημέρες» θα είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα του έργου και θα περιέχει τόσο τη θεωρία όσο και εκπαιδευτικά παιχνίδια για την εκμάθηση βασικών δεξιοτήτων, σημαντικών για τη δημιουργία μιας κοινωνικής επιχείρησης. Η προσέγγιση της «ψυχαγωγικής εκπαίδευσης» θα αποτελέσει την αφετηρία για την ευαισθητοποίηση των νέων σχετικά με τη σημασία της συμμετοχής στα κοινά, δημιουργώντας μια επιχείρηση που θα διέπεται από ηθικές αξίες.

Η κοινοπραξία θα συναντηθεί τον Οκτώβριο του 2018 στην πόλη Βάρνα της Βουλγαρίας, για να συζητήσει την ανάπτυξη και ολοκλήρωση του Οδηγού και τους τρόπους διάδοσης των αποτελεσμάτων του έργου.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΜΑΣ ΔΕΛΤΙΟ

* υποχρεωτικά πεδία

Η Eurosuccess Consulting θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή την φόρμα για να επικοινωνήσει μαζί σας για σκοπούς ενημέρωσης.

Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη ανά πάσα στιγμή κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής στο τέλος οποιουδήποτε email λαμβάνετε από εμάς ή επικοινωνώντας μαζί μας στο info@eurosc.eu. Θα χειριστούμε τα στοιχεία σας με σεβασμό. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πρακτικές απορρήτου μας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας. Κάνοντας κλικ παρακάτω, συμφωνείτε ότι ενδέχεται να επεξεργαστούμε τις πληροφορίες σας σύμφωνα με αυτούς τους όρους.