Έκτακτο Σχέδιο Κατάρτισης Εργαζομένων σε Ξενοδοχειακές Μονάδες που βρίσκονται σε ολική ή μερική αναστολή εργασιών κατά τη χειμερινή περίοδο

Σκοπός του Έκτακτου Σχεδίου είναι η παροχή ευκαιριών κατάρτισης σε εργαζόμενους ξενοδοχειακών μονάδων, οι οποίοι ευρίσκονται σε καθεστώς μερικής ή ολικής αναστολής εργασιών κατά την περίοδο Νοεμβρίου 2013 – Μαρτίου 2014. Στόχος, η βελτίωση των επαγγελματικών τους δεξιοτήτων και κατ΄επέκταση η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου.

Στους εργαζόμενους που συμμετέχουν στα προγράμματα κατάρτισης, θα καταβάλλεται από τον εργοδότη,επίδομα ισόποσο με το μισθό, οσάν να ευρίσκοντο σε πλήρη απασχόληση. Σε όσες ξενοδοχειακές μονάδες συμμετάσχουν στο Σχέδιο, η Κυβέρνηση θα καταβάλλει για κάθε εργαζόμενο ποσό αντίστοιχο με το ανεργιακό επίδομα που θα εδικαιούντο, σύμφωνα με τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας.

Επωφελούμενοι

(α) Ξενοδοχοϋπάλληλοι που τίθενται σε καθεστώς αναστολής εργασιών, οι οποίοι κατά την περίοδο αυτή θα συμμετέχουν σε προγράμματα ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης.

(β) Ξενοδοχειακές μονάδες οι οποίες κατά την περίοδο Νοεμβρίου 2012 – Μαρτίου 2013:

  • παρέμειναν κλειστές και κατά την αντίστοιχη φετινή περίοδο θα λειτουργήσουν έστω και μερικώς, ή
  • είχαν προβεί σε μερική αναστολή εργασιών και κατά την αντίστοιχη φετινή περίοδο θα μειώσουν την περίοδο αναστολής ή/και θα μειώσουν τον αριθμό των υπαλλήλων τους που θα επηρεαστούν από αυτή.

Νοείται ότι σε καμιά περίπτωση το σύνολο των εβδομάδων αναστολής ανά ξενοδοχειακή μονάδα δεν θα υπερβαίνει τον αντίστοιχο περσινό.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΜΑΣ ΔΕΛΤΙΟ

* υποχρεωτικά πεδία

Η Eurosuccess Consulting θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή την φόρμα για να επικοινωνήσει μαζί σας για σκοπούς ενημέρωσης.

Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη ανά πάσα στιγμή κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής στο τέλος οποιουδήποτε email λαμβάνετε από εμάς ή επικοινωνώντας μαζί μας στο info@eurosc.eu. Θα χειριστούμε τα στοιχεία σας με σεβασμό. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πρακτικές απορρήτου μας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας. Κάνοντας κλικ παρακάτω, συμφωνείτε ότι ενδέχεται να επεξεργαστούμε τις πληροφορίες σας σύμφωνα με αυτούς τους όρους.

Ενδιαφέρεστε για κάποιο σχέδιο;