Πρόγραμμα στήριξης της οικογενειακής επιχειρηματικότητας

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος “Cooperation paths – support for entities implementing international cooperation” ως μέρος του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανάπτυξη της Γνώσης 2014-2020 Άξονας Αρ. IV. Κοινωνική καινοτομία και διακρατική συνεργασία, Μέτρo 4.3 Διακρατική συνεργασία

Ο κύριος στόχος του έργου είναι η αύξηση της επιχειρηματικότητας και επαγγελματικής δραστηριότητας των κατοίκων της επαρχίας Λούμπλιν στην Πολωνία, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας των δικών τους επιχειρήσεων.

Ιστορικό έργου

Στην Πολωνία, δεν υπάρχουν μοντέλα υποστήριξης της οικογενειακής επιχειρηματικότητας. Ωστόσο, είναι πολύτιμες για την οικονομία, επειδή είναι πιο ανθεκτικές στις αλλαγές στο περιβάλλον δραστηριοποίησης τους, οικοδομούν μακροχρόνιες σχέσεις με τους συνεργάτες τους και είναι καλύτερα αντιληπτές, ως επιχειρηματικές μάρκες, από τους πελάτες. Ταυτόχρονα, έχουν να διαχειριστούν διάφορες προκλήσεις, όπως είναι η ανάγκη σχεδιασμού διαδικασιών διαδοχής.

Οι δραστηριότητες του συστήματος που υποστηρίζουν την επιχειρηματικότητα λήφθηκαν με επιτυχία στην Κύπρο μετά τη μεγάλη οικονομική κρίση, η οποία επηρέασε δραματικά τον πληθυσμό και την οικονομία του νησιού. Οι οικογενειακές επιχειρήσεις αποτελούν τη βάση της κυπριακής οικονομίας και κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης παρατηρήθηκε ότι οι οικογενειακές επιχειρήσεις, χάρη στη μακρόχρονη παράδοση και αποφασιστικότητα των ιδιοκτητών τους, κατάφεραν να επιβιώσουν στις πιο δύσκολες στιγμές και να συμβάλλουν περισσότερο στην ανασυγκρότηση της κυπριακής οικονομίας. Ωστόσο, αυτό έγινε με μεγάλη προσπάθεια και αποφασιστικότητα. Ως εκ τούτου, λήφθηκαν μέτρα για την προστασία των οικογενειακών επιχειρήσεων και την παροχή εργαλείων για την αποτελεσματική ανάπτυξή τους.

Αποτελέσματα έργου

Με βάση τις καλές πρακτικές, τα εκπαιδευτικά προγράμματα/υλικά και τις επισκέψεις μελέτης που θα οργανωθούν, υλοποιηθούν και μεταφερθούν από τον Κυπριακό εταίρο Eurosuccess Consulting, το έργο αναμένεται να αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Πρόγραμμα υποστήριξης της οικογενειακής επιχειρηματικότητας” με βάση της πιο κάτω ενότητες:

– Τρόποι λειτουργίας μιας οικογενειακής επιχείρησης καθώς και διαμόρφωση και μεταφορά επιχειρηματικών ικανοτήτων από τη μια γενιά στην άλλη

– Μέθοδοι μέτρησης του οικονομικού κέρδους και άλλων παραγόντων σημαντικών για τη λειτουργία της εταιρείας

– Αποτελεσματικές διαδικασίες διαδοχής, σχεδιασμός και ανάλυση κινδύνων στις οικογενειακές επιχειρήσεις.

Διάρκεια έργου: 01/01/2020 – 31/03/2021

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΜΑΣ ΔΕΛΤΙΟ

* υποχρεωτικά πεδία

Η Eurosuccess Consulting θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή την φόρμα για να επικοινωνήσει μαζί σας για σκοπούς ενημέρωσης.

Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη ανά πάσα στιγμή κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής στο τέλος οποιουδήποτε email λαμβάνετε από εμάς ή επικοινωνώντας μαζί μας στο info@eurosc.eu. Θα χειριστούμε τα στοιχεία σας με σεβασμό. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πρακτικές απορρήτου μας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας. Κάνοντας κλικ παρακάτω, συμφωνείτε ότι ενδέχεται να επεξεργαστούμε τις πληροφορίες σας σύμφωνα με αυτούς τους όρους.