Τριήμερη εκπαίδευση στην Κύπρο για το Erasmus+ Sport έργο kINesis

Η COVID-19 πανδημία δεν εμπόδισε την κοινοπραξία του έργου kINesisSchool and communitybased sports for the social inclusion of vulnerable target groups να ταξιδέψει στην Κύπρο για την διεξαγωγή μιας διαδραστικής τριήμερης εκπαίδευσης.

Οι χώρες-εταίροι από Κύπρο, Αυστρία, Ελλάδα, Λιθουανία, Σλοβενία και Ρουμανία συναντήθηκαν στη Λευκωσία και ολοκλήρωσαν με επιτυχία, τριήμερη εκπαίδευση από τις 25 έως τις 27 του Οκτώβρη, που αφορά την ομαλή ένταξη μαθητών που προέρχονται από ευάλωτες ομάδες στην κοινότητα και στο σχολικό περιβάλλον, μέσω του αθλητισμού.

Καθώς το έργο εστιάζει στην συνεργασία μεταξύ σχολείων και κοινοτικών οργανισμών (τοπικές αρχές, ΜΚΟ, αθλητικοί σύλλογοι, κ.ά.), κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι εταίροι επικεντρώθηκαν σε εκπαιδευτικό υλικό που έχουν αναπτύξει στα πλαίσια του έργου και απευθύνεται σε ενδιάμεσους οργανισμούς και εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής.

Για τον σκοπό αυτό, στην εκπαίδευση παρευρέθηκαν εκπαιδευτικοί φυσικής αγωγής για να ενημερωθούν για την ομαλή κοινωνική ενσωμάτωση μαθητών που προέρχονται από ευάλωτες ομάδες και να μεταφέρουν καλές πρακτικές και στρατηγικές στην εργασία τους σε εθνικό επίπεδο. Ακολούθησαν σε πρακτικό επίπεδο, διαδραστικές δραστηριότητες και αθλητικές ασκήσεις από όλους τους παρευρισκόμενους.

Μεταξύ άλλων εκπαιδευτικών θεματικών, η κοινοπραξία επικεντρώθηκε σε:

  • επιτυχημένα προγράμματα κατάρτισης σε σχολεία και κοινότητα
  • ψυχολογική, παιδαγωγική και κοινωνική υποστήριξη στα σχολεία
  • προώθηση της δικτύωσης και της συνεργασίας μεταξύ σχολείων και κοινοτικών οργανισμών
  • επιτυχημένες πρακτικές και στρατηγικές κοινωνικής ένταξης
  • στρατηγικές επίλυσης συγκρούσεων
  • θεωρίες κινήτρων και εφαρμογή τους σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες

Την τρίτη ημέρα της εκπαίδευσης, συζητήθηκαν στρατηγικές προώθησης και αξιολόγησης της ποιότητας του έργου, καθώς και για μελλοντικές δράσεις. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα είναι σύντομα διαθέσιμο σε ηλεκτρονική μορφή, και θα ακολουθήσουν εκπαιδεύσεις και εργαστήρια, βασισμένα στο εν λόγω εκπαιδευτικό υλικό και παραδοτέα του έργου, σε όλες τις χώρες που απαρτίζουν την κοινοπραξία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο, επισκεφτείτε:

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 22420110 ή μέσω email στο panagiota@eurosc.eu

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΜΑΣ ΔΕΛΤΙΟ

* υποχρεωτικά πεδία

Η Eurosuccess Consulting θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή την φόρμα για να επικοινωνήσει μαζί σας για σκοπούς ενημέρωσης.

Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη ανά πάσα στιγμή κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής στο τέλος οποιουδήποτε email λαμβάνετε από εμάς ή επικοινωνώντας μαζί μας στο info@eurosc.eu. Θα χειριστούμε τα στοιχεία σας με σεβασμό. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πρακτικές απορρήτου μας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας. Κάνοντας κλικ παρακάτω, συμφωνείτε ότι ενδέχεται να επεξεργαστούμε τις πληροφορίες σας σύμφωνα με αυτούς τους όρους.