Στα πλαίσια διεκπεραίωσης του έργου, πραγματοποιούνται διάφορες διαδραστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες και μεθοδολογίες, προς επίτευξη των πιο πάνω στόχων, όπως είναι η ολιστική ψυχολογική προσέγγιση, τεχνικές Θεάτρου και άλλες πρακτικές καλών τεχνών, μέθοδοι και πρακτικές αλληλεπίδρασης με άλογα και άλλα ζώα, διάφορες εκδηλώσεις στην κοινωνία κ.λπ.

Σε όλες τις ενέργειες και δραστηριότητες, το έργο στόχο έχει να εμπλέξει τόσο τις ομάδες στόχου (νέοι φυλακισμένοι και νέοι στην κοινωνία, ηλικίας 14 εως 30 ετών) όσο και εμπειρογνώμονες οι οποίοι έρχονται σε επαφή και απασχολούνται με τις εν λόγω ομάδες στόχους (εκπαιδευτικοί, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι κ.α).

Για να δείτε το σχετικό βίντεο με τις δραστηριότητες των νέων με τα άλογα, πατήστε εδώ

Τρίτη συνάντηση του έργου στην Μπαρτσελόνα

Στις 06 και 07 Νοεμβρίου 2018, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Μπαρτσελόνα της Ισπανίας, η τρίτη συντονιστική συνάντηση του έργου. Κατά την συνάντηση, οι εταίροι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν την πορεία των δραστηριοτήτων στην κάθε χώρα ως επίσης για τις μελλοντικές ενέργειες του έργου.

Επόμενες ενέργειες και δραστηριότητες

Στην κάθε χώρα μέλος του έργου, βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους, τα εκπαιδευτικά εργαστήρια τα οποία σκοπό έχουν να μεταφέρουν την τεχνογνωσία και καλές πρακτικές που απορρέουν από το έργο E/I-motion, προς εμπειρογνώμονες οι οποίοι έρχονται σε επαφή με νέους (κοινωνικοί λειτουργοί, εκπαιδευτικοί, ψυχολόγοι κ.α.) ως επίσης προς τις ομάδες στόχους (πρώην και νυν νεαροί παραβάτες και νέοι οι οποίοι προέρχονται από διάφορες ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού).

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ